
Mają szerokie zastosowanie. Można w nich piec, gotować, mrozić, chłodzić, przewozić oraz serwować żywność.
Dostępne rozmiary i kształty tacek pokrywają zapotrzebowanie branży spożywczej.
Pojemniki stworzone są z przyjaznego środowisku odnawialnego materiału – czystej wybielonej tektury pochodzącej z pulpy (ECF) pozyskiwanej w całości z lasów skandynawskich z powłoką stanowiącą barierę zwiększającą odporność na wilgoć i tłuszcz.
Powłoka składa się z emulsji wodnej, która poddawana jest krystalizacji i suszeniu na powierzchni tektury za pomocą promieniowania podczerwonego.
Pojemniki mogą być zgrzewane wieczkiem tekturowym (typ TS) lub folią. Do niektórych z pojemników można również dokupić obwoluty (typ SL lub SLW).
Twarde wieczka (typ TS) mogą być używane we wszystkich rodzajach piekarnikach i kuchenkach mikrofalowych. Ich zastosowanie zapewnia utrzymanie czystości podczas gotowania/podgrzewania zawartości pojemników. Wieczka dają również możliwość ustawiania pojemników jeden na drugim, co pomaga w optymalizacji powierzchni ich przechowywania.


Produkty BIOPAP® są świetnym sposobem na minimalizowanie ilości śmieci.
Mogą zostać:
- przetworzone wraz z papierem (jeśli nie ma na nich śladu jedzenia),
- wyrzucane z odpadami kuchennymi do kubła na BIO,
- wyrzucone na przydomowy kompostownik,
- spalone.
Produkt biodegradowalny
Pojemniki BIOPAP® LP oraz twarde wieczka TS, CR and SL nadają się do recyklingu, są biodegradowalne oraz kompostowalne zgodnie z Normą EN 13432:2002.