Opakowania ekologiczne dla street food, i cateringu

Street food stał się wizytówką niejednego współczesnego miasta. Coraz większe zapotrzebowanie na jedzenie „on the move” mnoży punkty gastronomiczne w zawrotnym tempie.

Na czoło trendu wychodzą młodzi pasjonaci, którym zwykły fast food dawno przestał odpowiadać. Tworząc swoje dania, jedni skupiają się na przysmakach i tradycji lokalnej, inni zaś swymi potrawami porywają nas w podróż do dalekich zakątków świata.

 

Street Food i Food trucki – w czym to jeść?

Wzrost popularności posiłków na wynos zwiększył popyt na opakowania jednorazowe, co w konsekwencji zrewolucjonizowało także i ten sektor. Wiedza obytego pożeracza street foodów na temat ekologii wzrosła w ostatnich czasach nieprzeciętnie i nie godzi się on już na plastikowe sztućce, kubeczki bądź talerzyki, które po pięciu minutach lądują w kuble, a na śmietniskach zalegają przez kolejnych od 100 do 1000 lat.

Czas na zmiany! Czas na próby! Czas na innowacje! Czas na rozwój!

 

Ekologiczne naczynia jednorazowe – które wybrać?

W ostatnich latach przemysł opakowań jednorazowych przeżył prawdziwy renesans. Producenci musieli porzucić to, co było im znane i zainwestować w nowe technologie pozwalające na produkcję eko zastawy. Na rynku pojawiły się jednorazowe opakowania biodegradowalne wykonane z: PLA, CPLA, otrąb pszennych, trzciny cukrowej, tektury, papieru, pulpy drzewnej, bambusa, słomy i innych ekologicznych materiałów.

 

Jak wybrać te najlepsze eko opakowania?

Wszystko zależy od naszych potrzeb. Serwowanie potrawy w plenerze na niepewnym talerzyku może zakończyć się nie lada tragedią, o czym wielu z nas się już przekonało. Sprzedając wyszukane Dania street food zadbajmy również o opakowania jednorazowe, wybierając stabilne i odporne na wilgoć ekologiczne tacki bądź biodegradowalne talerzyki  firmy BIOPAP®.

Opakowania BIOPAP® to najwyższej jakości kompostowalne pojemniki na żywność 4w1.

 

Jakie są ich zalety?

  • są stabilne – nie ugną się nawet pod najcięższą kanapką!
  • są odporne na temperaturę od -40°C do +175°C – można w nich piec, chłodzić, mrozić!
  • są odporne na tłuszcz i wilgoć – nie nawilgają!
  • są kompostowalne – przetestowane na przydomowym kompostowniku (certyfikat)!
  • mają wieczka – można je zamknąć i dokończyć przekąskę później!
  • stworzone z najczystszego dostępnego surowca, pulpy drzewnej pozyskanej z lasów skandynawskich – bez oprysków, bez sztucznego systemu nawadniającego!
  • można je poddać recyklingowi z papierem.

 

Jeżeli nie zależy nam na tackach ani talerzykach i chcemy owijać kanapkę w papier, także wybierzmy ten najlepszy! BIOPAP® stworzył pierwszej klasy eko papier do żywności. Czym się on różni od innych?

  • jest odporny na tłuszcz i wilgoć – pokryty powłoką z emulsji wodnej, nie wosku!
  • można go zgrzać – złóż, zgrzej i masz torebkę!
  • jest kompostowalny – na przydomowym kompostowniku!
  • można go poddać recyklingowi z papierem!

 

Hurtownia jednorazowych naczyń ekologicznych biopatera.pl jest na bieżąco z najnowszymi i najdoskonalszymi technologiami. Szczerze wskazujemy liderów wśród producentów eko opakowań i najlepsze zastosowania ich produktów dla sektora usług gastronomicznych.

 

Sprawdź ofertę ekologicznych opakowań jednorazowych już dziś lub skontaktuj się z nami. Chętnie odpowiemy na wszystkie Twoje pytania.