Eko talerzyki do żywności - bio opakowania catering
Talerzyki jednorazowe BIOPAP LP® są ekologicznym rozwiązaniem satysfakcjonującym nawet najbardziej wymagających klientów. Korzystają z nich restauracje, cateringi, punkty gastronomiczne w centrach handlowych, stołówki szkolne, biura oraz firmy zajmujące się organizowaniem wydarzeń w plenerze.

Talerzyki jednorazowe BIOPAP LP® powstają z pulpy drzewnej pochodzącej z lasów skandynawskich o certyfikacie FSC. W regionie pozyskiwanego surowce zasadą jest utrzymywania najwyższego standardu upraw, bez stosowania nawozów, oprysków lub sztucznych systemów nawadniających.
Talerzyki jednorazowe BIOPAP LP® są sztywne, odporne na tłuszcz oraz wilgoć. Pomimo bardzo solidnego wykonania zachowują lekką wagę. Odzwierciedla ona odpowiedzialne podejście producenta do zarządzania cennym surowcem oraz oszczędza koszt ich transportu.

Talerzyki jednorazowe BIOPAP LP® są biodegradowalne i kompostowalne. Zaprojektowane z myślą otrzymania największej jego twardości przy utrzymaniu możliwie najlżejszej wagi. Aktualnie produkt ten jest najsolidniejszym talerzykiem na rynku naczyń jednorazowych. Kształt talerzyków inspirowany jest architekturą klasycznej kopuły z dodatkiem obręczy po stronie jej zewnętrznej krawędzi. Ma elegancki, naturalny wygląd i jest przyjemny w dotyku.
Bio talerzyki jednorazowe do żywności - ekologiczne pojemniki
Talerzyki jednorazowe BIOPAP LP® są nie tylko kompostowalne i biodegradowalne, ale również odporne na temperaturę. Nadają się do serwowania gorących potraw, a także do użycia w piekarnikach i kuchenkach mikrofalowych w temperaturze do 130°C .

Talerzyki te nie tracą właściwości i utrzymują swoją sztywność, zapewniając bezpieczeństwo w trakcie przygotowywania, serwowania oraz spożywania gorących posiłków. Struktura ich materiału – pulpa tekturowa, dzięki swym naturalnym właściwościom izolującym, pozwala utrzymać temperaturę potraw na dłużej.

Brzeg talerzyka skonstruowany jest tak, by umożliwić jego zamknięcie za pomocą przezroczystego wieczka. To rozwiązanie zapewnia bezpieczeństwo i higienę w czasie transportu dania. Talerzyki jednorazowe BIOPAP LP® wyrzucamy do kubła BIO wraz z odpadami kuchennymi, na przydomowy kompostownik lub z frakcją odpadów papierowych (po umyciu i osuszeniu).

Używanie talerzyków jednorazowych BIOPAP LP® zmniejsza koszty operacyjne cateringów, restauracji, stołówek i innych punktów gastronomicznych poprzez:

Oszczędność wody i jej kosztów

Ograniczenie zużycia detergentów

Oszczędność czasu na mycie naczyń

Oszczędność energii elektrycznej i jej kosztów

Oszczędność czasu na segregowanie odpadów

Zobacz eko talerzyki do żywności w sklepie online

Znajdź produkty dopasowane do Twoich potrzeb w naszym sklepie internetowym

Talerzyki jednorazowe BIOPAP LP® są bezpiecznym i zaawansowanym technologicznie rozwiązaniem dla wszystkich przedstawicieli branży gastronomicznej, którym los naszej planety nie jest obojętny.